Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Papanasi din mere

joi, 11 februarie 2010

Amestecam cateva mere rase cu putin zahar si le lasam deoparte, sa-si lase zeama pe care o scurgem. Amestecam cu un ou ( sau 2, depinde de cantitate), esenta, putina faina.
Luam cu lingura bucati din pasta pe care le prajim in ulei incins; pudram papanasii cu zahar pudra si ii servim calduti.
Sunt surprinzatori de gustosi. Ii putem aroma cu rom si/sau scortisoara.

2 comentarii:

Unknown 21 mai 2016 la 17:51  

bun :D am facut azi. am adaugat si niste stafide si cativa fulgi de ovaz

Dacyana 29 decembrie 2019 la 20:46  

Buna ziua: Acesti papanasi prajiti din mere sunt DELICIOSI & SUPER-RAPIZI, n-au nevoie de nici un praf de copt si nici de alte arome adaugate in plus la aroma naturala a merelor si cea sublima a scortisoarei adaugata imediat dupa ce am razuit merele cu coaja; precizez ca aceasta reteta poate fii de post, daca nu adaugam oua in mere inainte de a le praji, iar persoanele de tip VEGAN pot inlocui uleiul pentru prajit acesti DELICIOSI PAPANASI cu unt GHEE (numit si "unt clarifiat"), preparat in casa (retete exista in orice limba, pe diverse situri pe net sau in tutorialele video de pe YOUTUBE); Pofta Buna si La Multi Ani pe 2020 tuturor si adminului acestui excelent site! Cu drag, Dacyana

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP