Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Prăjitura Furtună în deşert

duminică, 4 august 2013

Blatul 1

6 ouă, 225 zahăr, 6 linguri cu apă, 3 linguri cu cacao, 225 făină, 1 praf de copt.

Blatul 2:

6 albuşuri, 300 g zahăr, 3 linguri cu făină, 300 g nucă - prăjită- şi măcinată.

Crema

6 gălbenusuri, 225 zahăr, se bat pe baie marină, apoi se răceşte. Se pun 2 pachete de unt, rom etc.

Se imparte în 2, se pune intre foi.

Deasupra se glasează cu ciocolată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP