Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Negresă Teodora, cu ciocolată

miercuri, 13 octombrie 2010

250g unt
200g. zahar
250g. faina
5 oua
4-5 linguri de cacao
10 linguri de apa
100 g. ciocolata amară
opțional 150g. nuci prajite si maruntite
1 plic praf de copt
esenta de rom
Intr-un vas punem apa, zaharul si cacao la foc, sa dea cateva clocote, apoi adaugam  unt 200g- taiat bucatele.Amestecam pana se topeste.
Din aceasta compozitie punem deoparte 10 linguri.
Lasam sa se raceasca putin si adaugam galbenusurile, unul câte unul, amestecând continuu.
In rest adaugam faina, praf de copt si albusurile spuma.
.Dam la cuptor pentru 40-45min, la foc potrivit.
Topim ciocolata  si o adaugam in cele 10 linguri puse deoparte, punem si restul de unt ramas (50g.), esenta de rom si nucile maruntite.
Dupa de blatul s-a copt, se toarna glazura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP