Negresă Teodora, cu ciocolată
miercuri, 13 octombrie 2010
250g unt
200g. zahar
250g. faina
5 oua
4-5 linguri de cacao
10 linguri de apa
100 g. ciocolata amară
opțional 150g. nuci prajite si maruntite
1 plic praf de copt
esenta de rom
Intr-un vas punem apa, zaharul si cacao la foc, sa dea cateva clocote, apoi adaugam unt 200g- taiat bucatele.Amestecam pana se topeste.
Din aceasta compozitie punem deoparte 10 linguri.
Lasam sa se raceasca putin si adaugam galbenusurile, unul câte unul, amestecând continuu.
In rest adaugam faina, praf de copt si albusurile spuma.
.Dam la cuptor pentru 40-45min, la foc potrivit.
Topim ciocolata si o adaugam in cele 10 linguri puse deoparte, punem si restul de unt ramas (50g.), esenta de rom si nucile maruntite.
Dupa de blatul s-a copt, se toarna glazura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu