Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Lichior Florio

joi, 11 februarie 2010

Va mai amintiti de lichiorul Florio, de pe timpul lui Ceasescu? Era nelipsit la petrecerile damelor.
Si atunci au preluat reteta, pentru ca tot ce e facut in casa e mai bun.
Se face din: o sticla de 3/4 cu vin rosu cabernet Murfatlar, 3/4 l sirop de visine, 1/2 l alcool, esenta de migdale. Amestecam si il consumam dupa cateva zile.
Se serveste un pic mai rece decat temperatura camerei, cu felie de lamaie sau de portocala.
Am cautat pe net si am vazut ca Florio se mai produce si astazi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP