Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Rosii umplute la cuptor -3 variante

duminică, 9 mai 2010

Avem mai multe variante de umpluturi_ cu ficat, cu costita, cu ciuperci.

Scobim rosiile de miez, le presaram cu sre fina in interior si le lasam sa se scurga. Le ungem cu ulei si le umplem. Facem umplutura din :

1 - 300 g ficat sotat in unt impreuna cu o ceapa, 1 cartof mare fiert, 1 ou fiert tocat, 1 ou crud, sare, piper, verdeata mai multa (marar, patrunjel). Le tocam, unplem rosiile si apoi le dam la cuptor.

2 - miez de rosii amestecat cu afumatutra ( kaiser, sunculita) rumenita usor si taiata cubulete, miez de paine inmuiat si zdrobit,  patrunjel verde tocat, 1 ou. Dupa gust, mai putem pune piper, usturoi, busuioc. 

3 - 250 g ciuperci sotate in 50 g de unt, 100 g smantana, 1 ou, miez de franzela, verdeata. Mixam totul, umplem rosiile si le dam la cuptor. Dupa gust, mai putem pune piper, usturoi, busuioc. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP