Cozonac Jana
miercuri, 10 februarie 2010
Doamna Jana, o prietenă pensionară, face un cozonac minunat. Mi-a impărtășit câteva secrete (m-au interesat în special cantitățile):
"Se cerne 1 kg de faina Dobrogea pentru cozonac.
Se opărește cu 1/2 ceșcuță de lapte clocotit un pic de făina si dupa ce s-a răcit se amestecă cu drojdia (60-70 g), cu un pic de zahăr, faina si se face maiaua care se lasă la crescut.
Se pun 5 gălbenusuri și 3 albusuri bătute; apoi zaharul (250g) care se amestecă cu lapte (1/2 litru); se poate pune combinat: o cana cu lapte dulce și o cana cu lapte prins.
Se amesteca toate.
Se framânta 3/4 ora, adăugand un amestec de unt topit și ulei cald (100 g unt și 150 g ulei).
Umplutura se face din albuș batut cu zahar, amestecat cu nuca și cacao. Se mai pun stafide, rahat etc."
1 comentarii:
Imi place reteta! Nici noua nu ne place cu multa nuca (mi se pare prea dulce):)O zi minunata!
Trimiteți un comentariu