Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Cozonac Jana

miercuri, 10 februarie 2010

Doamna Jana, o prietenă pensionară, face un cozonac minunat. Mi-a impărtășit câteva secrete (m-au interesat în special cantitățile):

"Se cerne 1 kg de faina Dobrogea pentru cozonac.
Se opărește cu 1/2 ceșcuță de lapte clocotit un pic de făina si dupa ce s-a răcit se amestecă cu drojdia (60-70 g), cu un pic de zahăr, faina si se face maiaua care se lasă la crescut.
Se pun 5 gălbenusuri și 3 albusuri bătute; apoi zaharul (250g) care se amestecă cu lapte (1/2 litru); se poate pune combinat: o cana cu lapte dulce și o cana cu lapte prins.
Se amesteca toate.
Se framânta 3/4 ora, adăugand un amestec de unt topit și ulei cald (100 g unt și 150 g ulei).
Umplutura se face din albuș batut cu zahar, amestecat cu nuca și cacao. Se mai pun stafide, rahat etc."

1 comentarii:

Maria 25 martie 2012, 13:15  

Imi place reteta! Nici noua nu ne place cu multa nuca (mi se pare prea dulce):)O zi minunata!

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP