Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Tarta cu spanac

duminică, 16 mai 2010

Aluat:  200 faina, 100 g unt, sare, 5 linguri cu apa.

Se tine 30 de minute la rece apoi se intinde si se aseaza in tava si se inteapa cu fruculita.

Umplutura: spanac. telemea, o rosie, condimente.

Spanacul se rupe in bucati mari care se calesc cu putin ulei, ceapa verde, usturoi sare, piper. 

Se pun si cateva cubulete de rosii. Se amesteca cu telemea si se pune in tava. 

Deasupra adaugam un sos facut din 200 ml de smantana, 2 oua, piper, nucsoara, sare. Ornam cu felii de rosii si o dam la cuptor pana se rumeneste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP