Fursecuri gheare de pisică
vineri, 20 august 2010
Aluat:
1 ou, 1 gălbenuș, 250 g unt, 250 g zahăr, sare, amoniac, făină cât cere - un aluat nu prea tare, căci îl vom da la rece, să s emai întărească.
Formăm câte un sul din aluat din care tăiem bucăți mici cât nucile, modelăm sfere alungite, cât mai subțiri la un capăt, pe care le punem pe masă și le presăm cu furculița.
Le coacem în cuptorul fierbinte, pănă se fac aurii desubt, iar deasupra rămân albe.
Aceste fursecuri se unesc câte două, cu gem de prune, se înmoaie capătul mai gros într-o glazură din ciocolată topită și se tăvălesc prin nucă sau nucă de cocos.
Se așeazăpe farfurie rotundă, în cercuri suprapuse.
Sunt bune adoua zi, după ce se ma inmoaie. Se pot păstra circa o săptămână.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu