Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Fursecuri gheare de pisică

vineri, 20 august 2010


Aluat:

1 ou, 1 gălbenuș, 250 g unt, 250 g zahăr, sare, amoniac, făină cât cere - un aluat nu prea tare, căci îl vom da la rece, să s emai întărească.

Formăm câte un sul din aluat din care tăiem bucăți mici cât nucile, modelăm sfere alungite, cât mai subțiri la un capăt, pe care le punem pe masă și le presăm cu furculița. 

Le coacem în cuptorul fierbinte, pănă se fac aurii desubt, iar deasupra rămân albe. 

Aceste fursecuri se unesc câte două, cu  gem de prune, se înmoaie capătul mai gros într-o glazură din ciocolată topită și se tăvălesc prin nucă sau nucă de cocos.

Se așeazăpe farfurie rotundă, în cercuri suprapuse. 

Sunt bune adoua zi, după ce se ma inmoaie. Se pot păstra circa o săptămână. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP