Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Noduri

miercuri, 17 februarie 2010

Niste fursecuri care se fac usor.

Folosim 1 galbenus fiert tare si pasat, ametsecat cu 3 galbenusuri crude,  si 130 g de zahar; le amestecam 20 de minut. apoi adugam 150 g unt  si 140 g de faina.

Se modeleaza din aluat bilute cat nucile, care se ruleaza in forma de suluri si se innoada. Se ung cu albus, se presara cu zahar si se coc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP