Crumpets - pâinici englezești
duminică, 19 septembrie 2010
Seamănă cu niște clătite groase, dar sunt cu totul altceva.
Le facem cu 450 g de făină, 15 g drojdie, un pic de zahăr, sare, 200 ml lapte călduț, 200 ml apă. Se amestecă totul și se lasă la crescut 12 ore.Apoi se pune și o linguriță de bicarbonat de sodiu și se mai lasă deoparte 10 minute.
Se coc în cuptorul încins, în forme unse cu ulei. Formele sunt niște cercuri de metal, tablă etc., cu diametrul de circa 20 cm.
Formele se umplu pe 2/3 și se coc circa 15 minute.
Se coc în cuptor, dar am văzut că unii preferă să le coacă in tigaie, deasupra aragazului, folosind tot forme de tablă.
Când aluatul este plin de găuri, se întoarce și se coace și pe partea respectivă, pănâ se rumenesc.
Sunt pufoase și se servesc la ceai, cu unt și gem de portocale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu