Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Tort în pătrățele

luni, 9 mai 2011

Balt: 250 g unt, 275 g zahăr pudră, 6 ouă, 350 g făină, 1 lingură praf de copt - se face la mixer, o jumătate din compoziție se colorează cu cacao.

Se coc 3 blaturi. Se pune hîrtie în tavă rotundă și cu poșul se pune în mijloc un cerc maro, apoi alb etc., alternînd. La blatul din mijloc se începe cu un cerc alb, pentru a alterna culorile cînd se suprapun blaturile.

Crema: 300 g frișcă + 300 g ciocolată se încălzesc la foc foarte mic. Se bate apoi pînă devine lucioasă. Se dă la rece. 

Fiecare blat se însiropează cu cîte o lingură de rom. Se unge, se acoperă torutul cu cremă. Se ornează cu bomboane de ciocolată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP