Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Prajitura cu marmelada

marți, 16 martie 2010

140 g faina, 140 g miez de nuci, 140 g zahar, 150 g unt, sare, putin lapte. Facem un aluat din aceste cantitati si pentru a fi usor de intins punem si 1-2 linguri cu lapte. Se imparte in 5 si se coc foi rotunde sau patrate.
Cand sunt copate vom unge cu gem subtire de caise amestecat cu rom, 4 foi; a cincea o vom sfarama si o vom presara pe ultima foaie unsa cu gem, presaram si nuca si o ornam cu miez de nuca intreg, rumenit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP