Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Chinezeasca

miercuri, 10 februarie 2010


Fac deseori aceasta prajitura, de sarbatori , de ziua mea etc.
Si mama o prefera.
Cantitati>
Aluatul: 200 unt frecat cu 250 zahar; se pun 2 pahare de nuci pisate, 1 praf de copt
si 2 pahare de faina. Apoi 6 albusuri spuma si se coace in tava lata.
Glazura:
6 galbenusuri se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra; 
Cand e coapta prajitura pe jumatate, se toarna deasupra glazura si se tine apoi la copt, in continuare, la foc mic,
O scoatem cand e gata - sa nu se arda - si glazura e aproape intarita. Cand se raceste, va fi tare.
Cat este calda presaram ciocolata rasa, care se va topi si va forma arabescuri interesante.
Se pastreaza mai multe zile, daca e cazul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP