Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Tarta cu capsune si crema de vanilie

sâmbătă, 15 mai 2010


Aluat: 200 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri. Se coace in forme mici sau mari.

Reci, se umplu cu crema de vanilie facuta din:

1/2 litru lapte, 150 zahar, 50 g faina, 4 oua, vanilie - ingrosata pe foc mic si racita.

Se pun deasupra capsune si se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu gelatina. Putem asocia si frisca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP