Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Retea mea de aluat pripit

marți, 15 martie 2016

Aceasta este varinta care mi-a reusit cel mai bine.

250 apa + 100 ml ulei, sare - se fierb la foc mic.
Când da in clocot, se pune faina ..............
Se amesteca, se da deoparte, apoi dupa ce se raceste la temperatura corpului, se pun pe rând, 4 ouă.
Aluatul sa fie moale, dar când se ia cu lingura, sa stea ţuguiat.
Se coc in cuptorul încins, la foc mai tare, 25-35 minute, apoi se pot lasa la foc mic, cu usa cuptorului deschisa.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP