Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Sfaturi practice

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Obiectele din argint se curăță cu apă călduță în care au fiert cartofi, se spală cu un burete moale, se clătesc cu apă călduță și se lustruiesc cu o cârpă uscată.
Peștele capătă un gust mai bun dacă va fi ținut în lapte, înainte de a fi prajit.
Și ficatul devine mai gustos dacă înainte de a fi prajit se ține 2-3 ore în lapte
Petele de cafea se scot repede daca se spala imediat cu apa rece, su usucă și se spala cu apa sarata sau apă cu alcool - o lingura de alcool la un litru de apă.
Mămăliga devine mai onctuoasă dacă adaugi în ea 1-2 linguri cu ulei.
Drojdia se pastrează mai bine în frigider dacă o ungi cu ulei și o pui într-un vas acoperit.
Un îngrășământ bun pentru plante pot fi cojile de ou pisate.
Dacă vrem să păstrăm flori uscate sau ramuri verzi, le pulverizăm cu spray fixativ pentru păr.
Carnea nu se va săra cu mult timp inainte de a o găti, ca sa nu-și piardă sucul, devenind uscată și fadă.
Pestele sa nu se fărimițează la prăjit dacă se sarează cu 10-15 minute înainte. 
Vasele din metal inoxidabil se clatesc cu apă și oțet. 
Petele de rugină de pe metale (cuțite) se curăță dacă se freacă cu o ceapă pe care se presară zahar tos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP