Negresa ieftina - nasa
vineri, 19 februarie 2010
(se poate face si de post)
Este ieftina, dar buna, aromata.
Amestecam intr-un castron urmatoarele ingrediente:
1ou, o cana cu zahar, 2 linguri de gem sau dulceata, o cana cu lapte, o cana cu ulei, o lingurita de amoniac, o lingura de otet, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca de chec; plus esenta de rom, 3-4 linguri de cacao, un pumn de miez de nuca zdrobit. Il turnam intr-o tava lata si il coacem.
Intre timp preparam o glazura din 6 linguri cu zahar, 4 linguri cu cacao, 2 linguri de ulei, apa sau lapte - acest amestec il fierbem intr-un ibric, apoi il lasam sa se raceasca.
Cand scoatem prajitura din cuptor, turnam glazura si presaram nuca, ci0colata rasa, cacao.
Daca am folosit cacao neagra buna sau mai multa, iese foarte ciocolatoasa.
Se poate face fara ou si cu apa minerala in loc de lapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu