Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Negresa ieftina - nasa

vineri, 19 februarie 2010

(se poate face si de post)

Este ieftina, dar buna, aromata.

Amestecam intr-un castron urmatoarele ingrediente: 

 1ou, o cana cu zahar, 2 linguri de gem sau dulceata, o cana cu lapte, o cana cu ulei, o lingurita de amoniac, o lingura de otet, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca de chec; plus esenta de rom, 3-4 linguri de cacao, un pumn de miez de nuca zdrobit. Il turnam intr-o tava lata si il coacem.

Intre timp preparam o glazura din 6 linguri cu zahar, 4 linguri cu cacao, 2 linguri de ulei, apa sau lapte - acest amestecam il fierbem intr-un ibric, apoi il lasam sa se raceasca. 

Cand scoatem prajitura din cuptor, turnam glazura si presaram nuca, cicolata rasa, caccao. 

Daca am folosit cacao neagra buna, iese foarte ciocolatoasa.

Se poate face fara ou si cu apa minerala in loc de lapte. 

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP