Rulouri cu crema de vanilie
marți, 16 martie 2010
Ce bune erau, nici nu-mi gasesc cuvintele.
Mai bune decat cremsnitul, desi au cam aceeasi compozitie.
Si nu le-amfacut de zeci de ani.........
Aluatul se face cu:
500 g faina, 4 galbensuri, 1/2 pahar cu apa, 3-4 linguri de zeama de lamaie, 3-4 linguri cu smantana, un pachet de unt.
Faian se imparte in 3:
- din 2 parti se face un alaut cu galbenusri, apa, lamaie, smantana.
- din a treia parte se face un aluat cu untul.
Intindem o foaie din primul aluat, pe care intindem, in strat egal, cel de-al doilea. Se impacheteaza ca la aluatul farntuzesc.
Problema e ca ne trebuie forme pentru rulouri ( eu nu mai am) . Erau in forma de conuri, facute din metal (se pot face si pe forme cilindrice, dar in cele in foma de con erai sigur ca printr-un capat nu curge crema).
Se intinde aluatul si se taie fasii groase de 1/2 de cm si apoi se ruleaza pe forme ( se pot improviza niste forme din folie de aluminiu rulata).
Se coc la foc potrivit.
Crema:
4-5 oua intregi se freaca cu 250 g d zahar pudra si 75 g de faina; se adauga un litru de lapte fiert si racit si apoi se fierbe crema pe baie marina; se adauga unt si vanilie ( esenta, zahar, baton).
Vom umple rulorurile cu crema racita si le vom lasa intr-o incapere racoroasa; sunt bune a doua zi.
Mama punea in fiecare rulou un bob mare de strugure proaspat sau din compot.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu