Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Halva din griș

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Amestecam 250 g de zahar cu 3/4 l de lapte și le fierbem impreună.

Intr-o tigaie punem 150 g de unt în care rumenim 250 g de griș, amestecând continuu. Tot aici mai punem 100 g de migdale tocate și mai amestecăm 5 minute, pe foc mic.

Amestecam cu laptele, batem compoziția cu telul și o fierbem 5 minute - amestecând-o. Se umplu forme - castronașe - care sedau la rece 2 ore sau si mai mult. Se  rastoarna, se presara cu scorțișoara și se servește.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP