Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Conopidă marinată

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Se opăresc buchețelele de conopidă, timp de 5 minute. Se așează în borcane. Marinata se face din oțet și apă ( o parte oțet la 2 părți apă), în care se pune  sarer (o lingură la litru ), zahăr - câteva linguri, -boabe de piper, enibahar; se clocotește, se lasă 1 minut să se răcorească numai puțin și se toarnă fierbinte peste conopidă. Borcanele se vor așeza pe o tavă de metal, pentru a nu crăpa. Se pun deasupra ramuri de mărar uscat sau tulpini de țelină și se pun capacele. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP