Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Rulada Vali

marți, 2 martie 2010

Se face o pasta din 500 g de biscuiti, 200 ml apa, cacao, 1 ou, unt, 100 g zahar pudra.

Se intinde pe o folie de copt si se unge cu urmatoarea crema:

4 galbenusuri frecate cu 150 g de zahar, pe aburi (pe baie marina) si se adauga apa (100 ml), cate putin. Dupa ce se racoreste punem si 100 g de unt.

Dupa aceea rulam, ca sa formam o rulada. 

Se va aromatiza cu rom.

In crema galbena vom adauga :

stafide sau

visine sau

cocos sau

nuca (migdale) prajite sau

vanilie sau

banane sau 

... ce vreti voi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP