Paste cu ciuperci
sâmbătă, 20 martie 2010
O reteta pe care o faceam cu bureti din padure:
500 g spaghete sau ce fel de paste vreti, 350 g de ciuperci - preferabil galbiori sau hribi, 100 g de kaiser afumat, 50 g mozarela sau fontina, 50 g cascaval sau svaiter, 50 g unt, un catel de usturoi, o ramura de patrunjel verde (sau busuioc), sare, piper, un paharel de coniac
Calim usturoiul tocat in unt si punem repede bureti taiati felii - la foc viu, sa elimine apa; dam spre final focul mai mic si le lasam cateva minute; punem apoi si sunca taiata bucatele, adaugam coniacul si lasam totul la foc mare sa se vapore; pune sare si piper si da focul potrivit pentru inca 20 de minute.
La nevoiem adauga cate putina apa calda, sa nu se arda.
Adaugam apoi pastele fierte si strecurate, busuiocul tocat, branza taiata felii, mai lasam sa se patrunda gusturile si presaram cascavul ras. Amestecam si servim imediat. Sunt foarte gustoase.
2 comentarii:
Pentru acest blog apreciat si urmarit cu mare drag, te asteapta premii la mine pe blog. O saptamana placuta iti doresc!
Nely, multumesc.
Trimiteți un comentariu