Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Semilune cu migdale

vineri, 20 august 2010

4 albușuri se bat spumă, cu sare, apoi se pune treptat 250 g de zahăr pudră,  și zeamă de lămâie. Se pune deoparte o cană din acest amestec.

Restul se amestecă cu 400 g de migdale măcinate, se întinde pe planșetă într-un strat gros de 2 cm și unge cu albușul păstrat. Se taie în formele dorite și se coc aproximativ o oră, la foc mic (mai mult să se usuce).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP