Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Chec regal - Vatamanu

luni, 4 aprilie 2016

9 ouă
8 linguri de ulei
3 cani de zahar pudra
2 lămîi intregi
 faina

Se freaca gălbenuşurile cu zeama de lămâie, timp de 5 minute.
Se bat albuşurile cu zahăr pâna se face o bezea.
Se toarnă uleiul peste galbenuşuri, apoi albuşurile. Se pune si faina, in ploaie - dar uite ca nu mai scrie câtă făină. Adică, după ochi.
Se poate pune cacao, miez de nucă.
Dacă vrem să aibă tentă de chec cu lămâie, punem multă zeamă şi coaja rasă, nu mai punem cacao, ci doar stafide şi nucă.

Se coace în 2 tăvi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP