Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Sarlota de capsune

duminică, 16 mai 2010

- 3 galbenusuri batute cu 100 g zahar;

- peste acest amestec se toarna urmatorul:

700 g capsune pasate, zeama de lamaie - acest sos se incalzeste pe foc si apoi se amesteca cu ouale.

Adaugam 3 foi de gelatina dizolvate cu apa, 25 dl de smantana si 3 albusuri batute spuma.

Turnam sarlota intr-o forma captusita sau nu piscoturi de sampanie si o tinem la rece 6 ore.

Cand o rasturnam, o ornam cu frisca si fructe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP