Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Turtă dulce

luni, 30 noiembrie 2015

600 g făină
120 g zahăr pudră
120 g unt
100 g miere
200 g lapte
scortişoară, cuişăare, amason
2 ouă
bicarbonat de sodiu
Se cerne făina, se face la mijloc o gaură în care se pun aromele şi bicarbonatul, apoi se toarnă o parte din lapte, pănâ se obţine o pastă.Se adaugă ouă, unt, zahărul, restul de lapte şi se amestecă până se cuprinde toată făina.Se pune mierea, se amestecă.
Mierea se adaugă ultima şi după aceea nu se amestecă mult aluatul.
Aluatul se lasă să se odihnească, apoi se împarte ăn 10 bucăţi care se  modelează în formă de opt, care se turtesc cu palmele şi în 4 "colţuri" se presează cu furculiţa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP