Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Colțunași cu spanac

vineri, 20 august 2010

Din 3 ouă, 300g de făină, puțin ulei- facem un aluatue care-l frământăm și-l lăsăm deoparte 1/4 de oră. 

Umplutura o facem cu 1 kg de spanac opărit. Într-o tigaie punem ulei și puțin unt și călim un pic de ceapă și usturoi și turnăm repede deasupra spanacul scurs. Adăugăm migdale pisate, sare, piper. Din aluat tăiem pătrate pe care le umplem cu spanac și formăm culțunașii, presând marginile cu furculița. Ii fierbem 10 minute și ii servim cu unt topit și parmezan ras. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP