Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Cotlet bănăţean

sâmbătă, 13 decembrie 2014

cotlet , cu os sau fără - 800 g
untură - 100 g
smântână - 100 g
făină - 50 g
cartofi - 700 g
unt - 25 g
lapte - 150 ml
ceapă - 500 g
 sare, piper, boia
Cotletul se bate puţin cu ciocanul şi se prăjeşte în untură fierbinte. După ce se rumeneşte şi este bine pătruns se presară cu sare şi se scoate separat într-un vas. In untura rămasă se căleşte făina, ceapa, se pune boia, se stimge cu supă sau apă. Se fierbe 10 minute, se strecoară peste cotlete,  se adaugă smîntâna, piperul şi se mai fierb 5 minute.
Garnitura - piure de cartofi făcut cu lapte şi unt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP