Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Clătite aperitiv

duminică, 28 noiembrie 2010

Clătitele: 3 ouă, o cană făină, condimente, 2 linguri de bere, lapte, sare.

Umpluturi:

- carne ( șuncă, mezeluri, carne fiartă, friptură etc.), tocate, amestecat ecu ceapă călită, moroocv ras, ardei gras, piper.

- teleema amestecată cu unt , mărar, roșiii.

-cubulete de ficăței prăjiți amestecați cu muștar, unt, puțin sos de roșii, castarveți murați.

- unse cu unt, presărat cașcaval și adăugat castravete.

Cele cu crudități - salată verde, castravete - se servesc reci.

Celelalte - cu carne, ficat - se pot gratina la cuptor. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP