Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Peşte cu gutui

marți, 28 aprilie 2015

! kg peşte fără cap
1 kg gutui
100 ml ulei
25 g făină
50 g zahăr
sare
vermut - 50 ml
Se coace peştele în cuptor 50 de minute - presărat cu sare şi uns cu ulei.
Gutuiele se taie felii sau bucăţele şi se prăjesc puţin în uşlei.
Se căleşte făina în uşei şi se stinge cu apă, formând un sos în care se adaduga zahărul ars separat.
Se adaugă gutuile, se fierb apoi se răstoarnă peste peştele din cuptor. Se coace în contrinuare, se stropeşte cu vermut. se consumă preferabil rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP