Ruladă ca la Cherhana
marți, 28 aprilie 2015
700 g peşte - cod
2 cepe
25 g orez
2 ouă
25 g stafide
sare, piper, ulei
făină - o lingură
puţin vin alb
Fileul de peşte se trece prin mşina de tocat, împreună cu o ceapă călită, sare şi piper. Se frământă cu vin şi 1 ou.Orezul se fierbe al dente, cu stafidele.
Se rulează compoziţia cu ajutorul unei folii, apoi se răstoarnă în tava lată a cuptorului, bine unsă cu ulei. Se unge cu ou şi se coace 30 minute. Se stropeşte cu ulei din când în când.
Separat, se căleşte uşor ceapa tăiată foarte-foarte mărunt, se presară cu făină, se stinge cu supă şi se fierbe 10 minute, să se formeze sosul. La final se acreşte cu lămâie.Se strecoară.
Se serveşte ruloul tăiat felii, cu sos şi cu feliuţe de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu