Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Ruladă ca la Cherhana

marți, 28 aprilie 2015

700 g peşte - cod
2 cepe
25 g orez
2 ouă
25 g stafide
sare, piper, ulei
făină - o lingură
puţin vin alb
Fileul de peşte se trece prin mşina de tocat, împreună cu o ceapă călită, sare şi piper. Se frământă cu vin şi 1 ou.Orezul se fierbe al dente, cu stafidele.
Se rulează compoziţia cu ajutorul unei folii, apoi se răstoarnă în tava lată a cuptorului, bine unsă cu ulei. Se unge cu ou şi se coace 30 minute. Se stropeşte cu ulei din când în când.
Separat, se căleşte uşor ceapa tăiată foarte-foarte mărunt, se presară cu făină, se stinge cu supă şi se fierbe 10 minute, să se formeze sosul. La final se acreşte cu lămâie.Se strecoară.
Se serveşte ruloul tăiat felii, cu sos şi cu feliuţe de lămâie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP