Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Chiftele lipoveneşti

sâmbătă, 20 decembrie 2014

400 g peşte
100 g pâine
1 ou
verdeaţă
ulei
100 g ceapă
75 g făină
sare, piper
o lămâie

Se desosează peştele, se trece prin maşină împreună cu pâinea înmuiată, ceapa călită, se adaugă condimente, ouă, verdeaţă. Se fac chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc.
Sosul:
-  o ceapă mică se toacă mărunt, se căleşte, se adaugă făina rămasă, se pune apă şi se fierbe 10 minute. Se acreşte cu zeamă de lămâie şi apoi se toarnă peste chiftele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP