Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Pastă de gutui

vineri, 30 septembrie 2011

Se fierbe 1 kg de gutui tăiate cuburi și câteva mere. Când sunt bine fierte, se trec prin sită, se adaugă 400 g de zahăr și zeamă de lamâie. Se fierbe. Se pune în borcane fierbinte sau se pune într-o tavă de aragaz unsă cu ulei (în strat de 2-3 cm), se dă la cuptor la foc mic și se mai lasă să se usuce o zi. sau două. Se taie pătrate care se trec prin zahăr tos și se păstrează în cutie, ca jeleurile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP