Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Ștrudel

duminică, 29 aprilie 2012

Aluat:
65 g unt, 2 linguri ulei, sare, 100 ml apă rece, 200 g făină.
Se lasă 1 oră la rece.
Se împarte în 3, se întinde din fiecare bucată câte o foaie foarte subțire, care se va rula cu umplutura dorită/

Umplutură cu dovleac:
1 kg de dovleac ras și călit cu ulei și unt, + 150 g zahăr, scorțișoară.
Se poate face și cu mere, nuci, brânză.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP