Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Clătite lipovene

marți, 8 aprilie 2014

Mai inât facem umplutura cu :
un peşte alb de 700g sau 500 g file
stafide -
unt
vin alb
verdeaţă
bulion
sare, piper
Folosim peşte fiert şi dezosat, pe care îl trecem de 2 ori prin maşina de tocat.
Adăugăm verdeaţa, căteva stafide, un pic de bulion, condimente - după gust.
Facem foi de clătite o idee mai grosuţe decât cele normale. Putem adăuga in ele mărar şi-sau mac.
Umplem clătitele cu pasta de peşte, le aşezăm intr+un vas jena, le presărăm cu caşcaval ras şi le gratinăm in cuptor. Se servesc cu un pahar de vin alb.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP