Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Tocană oltenească

miercuri, 9 septembrie 2015

400 g carne de vită sau porc
100 g cârnaţi afumaţi
100 ml ulei
400 g ceapă şi praz
250 g cartofi
100 g ardei gras
50 g bulion
200 g roşii
50 ml vin
sare, piper
verdeaţă
usturoi
Se taie carnea cuburi - nu foarte mici, se prăjeşte cât să se rumenească pe toate feţele, se scoate şi se pun ceapa şi prazul. Se călesc, se adaugă înapoi carnea şi se fierbe 70 la sută.
Se pun ardeiul, cartofii felii, cârnaţii căliţi separat. 2 căţei de usturoi, vin, sare, piper.
Se pun deasupra roşii mici decojite şi se dă la cuptor.
Se presară verdeaţă.
Se mai poate adăuga puţin cimbru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP