Turtă cu miere
marți, 8 septembrie 2015
faina 300 g
zahăr pudră 70 g
unt - 60 g
miere - 50 g
1 ou
lapte 100 ml
bicarbonat
scortiţoară
anason
Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pune bicarbonat de sodiu - cam o jumătate de linguriţă - , aromele, laptele. Se pune apoi zahărul, oul, untul, sare. După ce s-a omogenizat totul se adaugă mierea. Se lşasă la odihnit 30 min.
Mierea se adaugă la final şi apoi nu se mai frământă mult.
Se imparte aluatul in 5 bucăţi şi fiecare se modelează în formă de opt.
Se aplatizează cu palmele marginile şi se presează cu furculiţa, să iasă un model.
La mijlocul optului se face o deschizătură care se presează pe laterale cu furculiţa, înspre lateral.
Se lasă în tavă 15 minute, apoi se coc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu