Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Turtă cu miere

marți, 8 septembrie 2015

faina 300 g
zahăr pudră 70 g
unt - 60 g
miere - 50 g
1 ou
lapte 100 ml
bicarbonat
scortiţoară
anason

Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pune bicarbonat de sodiu - cam o jumătate de linguriţă - , aromele, laptele. Se pune apoi zahărul, oul, untul, sare. După ce s-a omogenizat totul se adaugă mierea. Se lşasă la odihnit 30 min.
Mierea se adaugă la final şi apoi nu se mai frământă mult.

Se imparte aluatul in 5 bucăţi şi fiecare se modelează în formă de opt.
Se aplatizează cu palmele marginile şi se presează cu furculiţa, să iasă un model.
La mijlocul optului se face o deschizătură care se presează pe laterale cu furculiţa, înspre lateral.
Se lasă în tavă 15 minute, apoi se coc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP