Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Covrigi Vatamanu

vineri, 17 mai 2013

I-am făcut deseori, şi cu unt şi cu untură, dar ies bine cu margarină, nu ştiu de ce.

Cantităţi:
500 făină, 250 margarina Unirea, drojdie cât o nucă, 1 lingură cu zahăr, o linguriţă cu vârf cu sare, 1 ou în cocă şi lapte cât cuprinde. Mai este necesar 1 ou pentru uns, ca şi mac, chimen, susan.

Se face aluatul amestecând toate ingredientele, se frământă puţin şi se dă la rece o jumătate de oră.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie covrigeii cu forma sau se pot modela şi cu mâna. Se ung cu ou, se presară seminţe şi se dau imediat la cuptor, pănă se fac aurii-rumeni.
Ies mulţi şi sunt foarte buni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP