Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Culibiac de peşte

marți, 28 aprilie 2015

500 g peşte file
100 g pâine albă
50 ml lapte
1 ou
sare, piper
50 g mazăre
50 g fasole verde
100 g morcovi
100 g ceapă
25 g ulei
100 g ciuperci
oţet
Jumătate din peşte se toacă, impreună cu pâine muiată în lapte, ceapa călită, sare, piper, ou.
Fileurile rămase se aşează unele lângă altele, se toarnă peste ele compoziţia  de peşte amestecată cu legumele fierte. Morcovii se taie cuburi, fasolea se pune pe lung, ciupercutele - întregi sau jumătătţi.
Se rulează în tifon, se leagă la capete şi se fierbe ăn apă rece, cu sare si dafin., felii de ceapă, morcovi, puţin oţet, oase de peşte, vegeta. Se serveşte rece, ornat cu aspic şi sos remulad.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP