Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Ciorbă cu tăiţei

sâmbătă, 16 mai 2015

tăiţei laţi cu ou - 200 g
o cană - o cană jumate - fasole albă
1 căţel de usturoi
o ceapă
ţelină
rozmarin, sare, piper
ulei
o lingură sos de roşii
o jumătate de varză
2 cartofi
3 dovlecei
verdeaţă
parmezan
Se fierbe fasolea şi jumătate din ea se pasează.
In ulei, calim usturoi, ceapă, ţelina, rozmarin - tocate toate. Apoi adăugăm sosul de roşi şi varza opărită şi tocată, fasolea, legumele toate tăiate bucăţi.
Se pune sare, piper, apă, se fierb la foc mai mult mic.Apoi se pun tăieţii, se fierbe totul, se serveşte cu parmezan ras.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sponsori

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP