Retete - in special, prajituri - adunate timp de trei generatii Unele retete sunt facute de zeci de ori....Incepand sa copii in calculator retetele din foi ingalbenite si caiete zdrentuite de-ale mamei si bunicii, dintr-un caiet de-al meu (din cel cu 100 de file, dar destul de deteriorat acum), vechi de peste 20 de ani, m-am gandit ca e pacat sa le tin doar pentru mine. Daca tot muncesc sa le transcriu, de ce sa nu le fiu de folos si altora? (Aici vor fi doar retetele transcrise; cele facute si fotografiate de mine le vedeti pe AROME.)

AddThis

Share |

Supă măcelărească

sâmbătă, 16 mai 2015

coadă de vită 2 kg
morcovi 200 g
200 g ceapă (o parte din ceapă se coace pe plită)
albitură 200 g
sare, piper
50 g bulion
300 g făină
4 ouă
verdeaţă
chimen
Carnea se fierbe cu apă şi sare.Când este fiartă pe jumătate, se pun rădăcinoasele şi ceapa şi boabe de piper zdrobite.
La final punem chimen pisat, bulion.
Din făină, ou şi sare, se fac tăiţei care se fierb separat, in apă, dar pe jumătate. Apoi se strecoară şi se adaugă în supă şi se mai fierb puţin.
Se serveşte cu verdeaţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Deschis non-stop, transportul gratuit

About This Site

Făcut după un caiet cu rețete.

Site Archive

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP